Actualitate

Viziteu confirmă neregulile descoperite de Camera de Conturi: lucrări umflate cu 20% la Spitalul Municipal

Administratia Necula a pus un capac de 3 milioane de lei la lucrarile făcute la etajele 4 și 5 ale Spitalului Municipal Bacău. SSPM Bacau, societate a Municipiului Bacău, a umflat artificial prețurile, cu peste 20%, a facturat manopera de două ori, practică ilegală, prin care au băgat bani în buzunarul unor societăți, care nu au prestat nicio zi de muncă. 

Situația este cunoscută de primarul Viziteu, care a câștigat alegerile pe fondul unei campanii îndreptate împotriva fostului primar, a ”inculpatului Necula”, care este judecat pentru fapte de corupție. 

„La finalizarea lucrărilor, devizul a crescut cu aproximativ 20%. Cauzele sunt multiple: estimarea inițială nu a fost exactă, prețul materialelor de construcții a crescut, etc”, spune Viziteu, într-o postare pe Facebook, fără să amintească de raportul Curții de Conturi, care a constatat nereguli majore în contractul din timpul administrației Necula cu SSPM.

Cum îl apară Viziteu pe inculpatul Necula de când s-au aliat la conducerea Bacăului!

”Inculpatul Cosmin Necula, acuzat de abuz în serviciu, răspunde astăzi în fața magistraților pentru prejudiciul de 700 000 de lei adus bugetului municipiului Bacău. Actualul viitor fost primar a recunoscut în fața procurorilor DNA că a folosit după bunul plac banii băcăuanilor, încălcând legea 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice.”-afirma în campania electorală Lucian Viziteu despre Cosmin Necula, pe care acum l-a pus șef al Societății de Servicii Publice Municipale Bacău S.A. 

Dealtfel, primarul Viziteu (USR), după ce s-a aliat cu fostul primar Necula, pentru a-și face jocurile în Consiliul Local, caută acum să-l disculpe pe ”inculpatul Necula”. 

Lucian Daniel Stanciu Viziteu:  ” Nu fostul primar s-a ocupat sa construiască acele doua etaje, care au ajutat la salvarea a multor vieți”, afirmă Viziteu într-un comentariu la o postare pe Facebook, sancționat de băcăuani: Gafiuc Neculai: ”Lucian Daniel Stanciu Viziteu, parca in campanie aveati alta parere despre fostul primar. Schimbator mai este omul mai ales cand este ghidat de interese personale”.

Curtea de Conturi a descoperit tunurile date de administratia Necula în contractele Primăriei cu SSPM Bacău

Auditorii de la Curtea de Conturi au descoperit nereguli și un prejudiciu de peste jumătate de milion de lei la contractul de execuție a celor două etaje de la Spitalul Municipal. SSPM a achiziționat pardoseala și tapetul de la firma TPO Development Consulting, pentru care a plătit 418.000 lei, fără a declara acest subcontractant. Mai mult, deși suma includea manoperă și accesorii, SSPM le-a adăugat din nou la factura plătită de Primărie, nejustificat, susțin auditorii Curții de Conturi. Aici, prejudiciul adus bugetului local este de 343.474 lei. Mai mult, SSPM și-a stabilit cheltuieli indirecte nejustificate, de peste 14%, prin care a produs un prejudiciu de  198.061 lei, în cadrul același contract.