Actualitate

Miroșeanu și Necula, două calamități mai mari decât coronavirusul. Și dacă se oprește apa în Bacău?

Prefectul județului Bacău, Liviu Miroșeanu, și Cosmin Necula, primarul în mandatul căruia Bacăul a rămas fără apă în mai multe rânduri și a făcut renumit orașul pe care-l conduce cu mocheta pusă în loc de iarbă și-au dat iar măsura incompetenței.

Primarul Cosmin Necula a propus in ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să facă din căminul modernizat de la N.V. Karpen, condus de prietenul Remus Cazacu, primul centru de carantină pentru suspecții de coronavirus, care vin din Italia, din zonele contaminate. Ideea edilului a aruncat în stradă 260 de elevi.

Zeci de basarabeni au fost nevoiți să își ia vacanță. Necula nu a pierdut nici acum prilejul să se afirme pe Facebook și a fost primul care a încercat să puncteze în planul imaginii: „Primăria are deja pregătite spațiile pentru carantină, pentru situația în care acesta va fi instituită, iar Direcția de Sănătate Publică va emite recomandări pentru măsurile de protecție individuală împotriva infecției”.

După ce a izbucnit scandalul, iar părinții și elevii s-au revoltat, Necula a aruncat pisica în ograda lui Liviu Miroșeanu, prefectul care nu a mișcat nimic în Bacău de când a fost instalat de guvernul demis al lui Ludovic Orban.

„Decizia de a se folosi căminul Colegiului Karpen drept spațiu pentru cazarea persoanelor aflate în carantină aparține Comitetului Județean de Situații de Urgență condus de Prefectul Județului Bacău”, a scris la repezeală Necula, pe Facebook, dându-și seama că și acum a fost neinspirat.

Liviu Miroșeanu, în aceași notă de „competență”, afirmă, citat de Desteptarea, că „Trebuie să evacuăm căminul, să avem un centru de carantină”. Deși coronavirusul este o epidemie în plina evoluție de mai bine de o lună și jumătate, prefectul, care se ocupă mai mult cu vizitarea primarilor decât de ceea ce este în fișa postului, nu a organizat nicio întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și a luat de bună propunerea lui Necula.

Mai mult, ideea de a-i caza pe suspecții de coronavirus în plin centrul Bacăului, într-un liceu care găzduiește și grupe de grădiniță este cel puțin neinspirată, în condițiile în care autoritățile puteau prospecta și alte locații, situate în zonele marginale ale orașului. Pripeala și isteria generală au încețoșat mintea „salvatorilor” și „eroilor” de serviciu din Comitetul Județean de Situații de Urgență care par să se întrunească în ședințe, doar pentru ca ulterior să dea indicații prețioase, dar inexacte, pe Facebook.

Write A Comment