Actualitate

Inculpatul Necula, purtătorul de cuvânt al campaniei USR/PLUS „Fără penali în funcții publice”

Fostul primar al Bacăului, C. Necula, pe care electoratul l-a trimis acasă în urma alegerilor locale, este susținut de USR/PLUS în tentativa sa de a obține funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Bacău cu voturile celor 3 consilieri județeni ai alianței care, până mai ieri, milita pentru „fără penali în funcții publice”. Necula, care e trimis în judecată de DNA pentru încălcarea legii privind sponsorizările din bani publici, a găsit un nesperat refugiu politic în brațele USR/PLUS, după ce în campania pentru alegerile locale candidatul Lucian Stanciu – Viziteu, liderul alianței, l-a catalogat drept „primar penal”.

Consilierii județeni ai USR/PLUS – Iftime, Boca și Ichim – au votat, în ședința CJ de miercuri, alături de alianța fripturiștilor care-l vrea pe Necula vicepreședinte, votul fiind viciat în urma încălcării în repetate rânduri a caracterului secret al acestuia. De altfel, consiliera județeană PNL Tina Cristea a fost surprinsă de camerele de luat vederi fotografiindu-și votul, iar consilierul județean PMP Ion Melinte arătându-și votul plenului CJ.

Ședința consiliului în care se vor stabili cei doi vicepreședinți CJ se va relua, urmând ca „trenulețul” voturilor USR/PLUS să se încoloneze, din nou, în spatele inculpatului Necula pe care useriștii îl consideră – dintr-odată – bun și … „nepenal”.

Iată ce scria pe Facebook, la 26 august, șeful USR/PLUS Bacău, Lucian Stanciu Viziteu, între timp primar ales al Bacăului: „Inculpatul Cosmin Necula, acuzat de abuz în serviciu, răspunde astăzi în fața magistraților pentru prejudiciul de 700.000 de lei adus bugetului Municipiului Bacău. Actualul viitor fost primar a recunoscut în fața procurorilor DNA că a folosit după bunul plac banii băcăuanilor, încălcând legea 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice. Oamenii onești ai comunității noastre trebuie să știe că în fruntea municipiului încă se află un condamnabil penal”.

Jurist cu pregătire incertă – a luat nota 3 la singura încercare de a intra în Baroul Bacău ca avocat – inculpatul Necula e frecventabil pentru tinerii frumoși și liberi de la USR/PLUS, care acum fac echipă cu fostul primar, pe care în urmă cu doar câteva săptămâni l-au catalogat drept cel mai slab primar al Bacăului de la Revoluție încoace. Cunoscut pentru că a pus mochetă în loc de iarbă în centrul Bacăului, Necula vrea să-și exerseze „competența” și la vârful CJ, după ce a rămas șomer în urma localelor.

De cealaltă parte, USR/PLUS dovedește inconsecvență și ipocrizie, optând să susțină un personaj politic fără conținut, al cărui profil contravine flagrant campaniei „Fără penali” din care useriștii și-au făcut un laitmotiv electoral. USR/PLUS ne arată că penalii există doar de ochii lumii, în campaniile electorale – ulterior, penalii sunt buni de instalat pe funcții bănoase, pentru că totul nu e decât un teatru ieftin, menit a-i amăgi pe votanți și a le subtiliza voturile.

Write A Comment