Actualitate

Guvernul ORB(an), la un an: ZERO pentru Bacău!

Pe 5 noiembrie, guvernul Orban a împlinit un an de când se află la cârma țării: un an falimentar la toate capitolele, caracterizat de pierderea a 1 milion de locuri de muncă, prăbușirea industriei HoReCa, tunuri multiple date în starea de urgență și scăparea de sub control a pandemiei de către un executiv dominat de amatorism și incompetență. Pentru județul Bacău, ca și pentru România, guvernarea PNL nu a însemnat nimic bun – Bacăul ocupă un loc fruntaș pe țară în clasamentul cazurilor Covid19. Emblema hoției și incompetenței este așa-zisul „spital” modular de la Baza Letea, adus în Bacău în urmă cu jumătate de an, în schimbul a 3 milioane euro, și nefolosit până astăzi. 

Între sănătatea noastră și alegerile lor, PNL a optat pentru alegeri – singura preocupare serioasă a guvernului Orban în anul trecut de când e la guvernare au fost alegerile. Mai întâi, eforturile pentru anticipate, când – în loc să se ocupe de pregătirea sistemului medical pentru pandemie – guvernul PNL s-a pregătit de alegeri anticipate. N-a fost să fie, iar coronavirusul a prins cu garda jos sistemul sanitar, abandonat de Orban și ai lui să se descurce cum poate. 

Începând cu luna martie, a urmat o perioadă de improvizații guvernamentale, concretizate în măsuri heirupiste, amenzi ilegale cu nemiluita și o comunicare cacofonică menită să bage frica-n oameni, nicidecum să transmită siguranța atât de așteptată de populație. 

În gestionarea pandemiei, lui Orban & PNL nu le-a ieșit nimic, deși aveau (și au) pâinea și cuțitul în mână. Au împărțit, cu lejeritate, 300.000 de amenzi, au „arestat” la domiciliu populația când se înregistrau doar 200-300 cazuri de infecții/zi, au furat ca-n codru în plină pandemie, cumpărând prin Unifarm măști neconforme la suprapreț.

Acum, când cifra infecțiilor atinge 10.000 cazuri/zi, ne dau asigurări că putem vota în deplină siguranță sanitară, după ce în urmă cu câteva luni anunțau apocalipsa la doar 200 de cazuri/zi! 

Între timp, turismul a înregistrat cel mai negru an din istoria recentă, iar industria HoReCa, în care activează jumătate de milion de angajați, e pusă pe chituci de măsurile ucigașe asumate de Orban și incompetenții lui, în frunte cu Cîțu de la Finanțe, un ministru care a înglodat țara în datorii pe următorii 50 de ani. 

Educația a fost și ea grav lovită de diletantismul cronic al guvernului PNL – în fapt, PNL poate organiza alegeri în școli, dar nu poate asigura școala făcută în școală: așa că au mutat-o în on-line, cu consecințe catastrofale pentru generația actuală de elevi care se anunță, încă de acum, o generație eșuată, sacrificată de interesul electoral al guvernării Orban. 

Simbolul hoției în pandemie la care a excelat actuala guvernare e așa-zisul „spital” modular adus de Unifarm la Baza Sportivă Letea din Bacău. Anunțat chiar de Orban în persoană, spitalul e un cort umplut cu aer, neconform, nefuncțional și nerecepționat până astăzi. Dar care a costat 3 milioane de euro. În plină creștere galopantă a numărului de cazuri Covid19, cu paturile la ATI și  spitalele ocupate de pacienții covid, „spitalul” ar fi putut fi folosit pentru preluarea și tratarea cazurilor de infecții. 

Din păcate, hoția și incompetența lui Orban & PNL, vizibile cu ochiul liber, au așezat Bacăul la loc de cinste pe harta hoției în pandemie, așa cum tot fruntași suntem la cazurile zilnice de infecții.

Write A Comment