Actualitate

Fericirea are chipul polițistului local din Bacău

”Aici sunt banii dumneavoastră!”, e vorba celebră a lui Traian Băsescu, care se potrivește de minune pentru Poliția Locală Bacău, această armată a primarului, condusă de cumătrul Lucian Iftene, tânăr pensionar care ridică peste 20 de mii de lei de la stat. Lunar. În afară de el, în aceeași structură plătită de la bugetul local s-au infiltrat încă șase pensionari. Bani sunt pentru ei, pentru că băcăuanii plătesc bine la Direcția Taxe și Impozite Locale.

Citește Șapte angajați ai Poliției Locale Bacău sunt și pensionari. Unele venituri depășesc 20.000 lei lunar pe Bacau.net

Instituția subordonată direct lui Cosmin Necula are angajați de lux din clientela politică proprie a edilului, adevărați bugetari cu burtă și salarii de peste o mie de euro.

Sunt dotați cu Duster sau Logan, pe care le plimbă prin tot orașul incurcand și mai mult traficul aglomerat. Raportul de activitate pe 2018 arată că foștii gardieni publici au cheltuit după pofta inimii, susținuți de primar, care se plânge că nu sunt bani la bugetul local și nu-și explică de ce.

De când este cumătrul lui Necula director la Poliția Locală, în 2018, față de 2017, cheltuielile au crescut astfel:

  • Cheltuieli salariale – 9.985.571 lei (2.2 milioane de euro), cu 25,63% mai mult față de anul 2017 (7.947.863)
  • Cheltuieli materiale – 2.046.327,44 lei, cu 88,20% mai mult faţă de anul 2017 (1.087.305 lei)
  • Cheltuieli materiale din venituri proprii: 414.433,19 lei, cu 101,99 % mai mult față de anul 2017 (205.179 lei)
  • Cheltuieli de capital (investiţii) – 608.700,54 lei (maşini, stații emisie-recepție și armament), cu 92,22% mai mult faţă de anul 2017 (316.657 lei) s.a.

Informații preluate din Raportul de activitate al Poliției Locale Bacău, publicat pe site-ul Primăriei Bacău.

Informatori voluntari, camere ascunse și alte cheltuieli ascunse

Imaginația conducerii Poliției Locale Bacău nu are limite, dar deciziile cântăresc greu la bugetul municipiului Bacău. Strategia costisitoare susținută de primarul Bacăului a prevăzut dotarea polițiștilor locali până la transformarea lor într-o adevărată poliție secretă la cheremul edilului. Au fost luate camere de vederi ascunse, dubițe speciale, armament și s-a dispus crearea unei rețele de informatori voluntari printr-un regulament controversat.

Deciziile luate de primarul Bacăului, sfătuit de pensionarii aciuati la vârful Poliției Locale, par trase la indigo cu cele ale fostului baron-primar de Iași, Gheorghe Nechita, care își subordonase Poliția Locală din Iași propriilor interese, chiar și a celor de natură amoroasă. Oare asta va urma și în cazul polițiștilor locali ai administrației Necula?

Citește VIDEO Poliţia Locală Iaşi, garda secretă a baronului Nichita. pe Adevarul.ro

Write A Comment