Actualitate

Felicitare de Crăciun! Și în acest an Primăria Bacău a inaugurat Insula de Agrement

În 2016, primarul Cosmin Necula anunța că a ”inspectat ” șantierul Insulei și le promitea băcăuanilor că investițiile vor fi finalizate rapid, că este timp, deoarece pentru cofinanțarea cu fonduri europene a fost prelungit termenul până în decembrie 2018. 

Pe 22 iunie 2017 afirma că ” Șantierul de la Insulă ar trebui să fie o lecție pentru noi toți”.

Pe 16 mai 2018 își lua din nou ”angajamentul” că termină Insula: ”Angajamentul meu este că proiectul de modernizare a Insulei de Agrement să fie finalizat, cu succes, în interiorul termenului limită de 31.12.2018”

Pe 1 aprilie 2019, a înaintat un nou termen: Insula va fi funcțională ”în orizontul lui septembrie 2019”

Pe 13 octombrie 2019: ”Lucrările vor fi finalizate la sfârșitul lui noiembrie”

În noiembrie 2019 a anunțat că lucrează din plin la Insulă. 

În prezent, lucrările la Insula de Agrement sunt sistate aproape în totalitate. Se incearcă repararea pompelor montate de firma Conbac, recepționate și plătite de Primărie. O parte din clădiri sunt în stare de paragină, în ele plouă, iar iarna abia începe.

Promisiunile pe Facebook și realitatea de pe teren

Am semnat pentru prelungirea contractului de finanțare a lucrărilor până în 2018, în conformitate cu instrucțiunile și prevederile legale în vigoare. Apreciez că erorile prevăzute în proiectul tehnic vor fi remediate în timp util, astfel încât să încheiem cu bine acest proiect așteptat de ani de zile de băcăuani

Cosmin Necula, 5 iulie 2016

Am inspectat de curând șantierul de la Insula de Agrement, un proiect cu lacune mari în cazul căruia municipiul Bacău a…

Publicată de Cosmin Necula pe Marţi, 5 iulie 2016

Stadiul fizic al proiectului este de 70 la sută. După finalizarea proiectării aferente restului rămas de executat, vom scoate la licitație lucrările, astfel încât să finalizăm reabilitatea și modernizarea Insulei de Agrement în cursul anului viitor (nu mai târziu de 31.12.2018, termenul de finalizare convenit în iunie 2016 cu Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional).

Șantierul de la Insulă ar trebui să fie o lecție pentru noi toți, o lecție despre cum un proiect făcut pe genunchi, de diverși clienți politici (ai fostei administrații), poate periclita un obiectiv generos așa cum este modernizarea Insulei de Agrement.

Cosmin Necula, 22 iunie 2017

Expertiza tehnică de la Insulă se încheie la 9 iulie. Urmează proiectarea restului rămas de executat și licitarea…

Publicată de Cosmin Necula pe Joi, 22 iunie 2017

Angajamentul meu este ca proiectul de modernizare a Insulei de Agrement sa fie finalizat, cu succes, in interiorul termenului limita de 31.12.2018, iar Insula sa fie pusa in functiune, in pofida tuturor problemelor si „bubelor” lasate in urma, in aceasta investitie, de incompetentii care au condus Bacaul pana in 2016.

Cosmin Necula, 16 mai 2018

"Angajamentul meu este ca proiectul de modernizare a Insulei de Agrement sa fie finalizat, cu succes, in interiorul…

Publicată de Bacau NET pe Marţi, 15 mai 2018

Cele două proiecte – decolmatarea lacului şi reabilitarea Insulei – sunt complementare şi la orizontul lui septembrie 2019 ele vor fi funcționale.

Cosmin Necula, 1 aprilie 2019

Lucrările la decolmatarea lacului de la Insula de Agrement au început. Luni, 8 aprilie, SSPM va demara lucrările la…

Publicată de Cosmin Necula pe Luni, 1 aprilie 2019

Continuăm munca pentru a reda băcăuanilor mult așteptata insulă de agrement. Lucrările se vor termina la sfârșitul lunii noiembrie iar Parcul Acvatic va fi funcțional pentru următorul sezon estival.

Cosmin Necula, 13 octombrie 2019
Lucrări pe șantierele din Municipiul Bacău

Vremea bună ne permite să continuăm munca pe toate șantierele din oraș: ☑ Insula de Agrement ☑ Strada Aeroportului☑ Rezerva de Apă☑ Parcul Făgăraș☑ Parcare Spitalul Municipal☑ Reabilitare statuie Ștefan cel Mare☑ Reabilitare Pod Șerbănești☑ Asfaltări☑ Montare coșuri de gunoi☑ Montare platforme de colectare selectivă

Publicată de Cosmin Necula pe Sâmbătă, 16 noiembrie 2019