Actualitate

Din cortul lui Necula în poala lui Palăr. Istoria unei parveniri

Dacă în urmă cu 6-7 ani dormea cu Cosmin Necula prin corturile de la școlile de vară ale TSD, azi viceprimarul wanna-be Ghingheș pozează în cel mai ieftin „deontolog” de pe centura politicii băcăuane. Tânărul tarat de la PLUS a sfârșit „îngropat” în compromisul puturos al unei liste de candidați PNL-USR/PLUS care demonstrează că tinerii frumoși și „liberi” înghit orice, oricând, oricum doar
-doar vor scurtcircuita mai eficient drumul sinuos al parvenirii politice. În propriul folos.

În iulie, ipocritul Ghingheș trăgea semnale de alarmă pe Facebook vizavi de traseismul politic acceptat de PNL Bacău, care l-a adus în partid pe senatorul moineștean Viorel Ilie (ex-ALDE), căruia glonțul DNA i-a șuierat pe la ureche în Parlament, cu prilejul unui dosar de corupție ce-l viza pe baronul de la Moinești, care aranjase niște concursuri pe la minister.

În august, în doar o lună și jumătate, Ghingheș & PLUS sunt la remorca PNL, făcându-i galerie lui Ionel Palăr, șeful PNL Bacău, adică tocmai celui care a permis importul traseiștilor corupți de la ALDE. În anumite doze, iată că traseismul devine tolerabil. Dar asta echivalează cu prostituția politică de vreme ce USR & PLUS & guralivul Ghingheș au tot bătut apa în piua așa-zisei reformări a clasei politice, doar pentru a sfârșit la braț cu un politruc cu vechime de 16 ani în Parlament (4 mandate), datornic la prostituatele Andreei Marta și posesor de clinică medicală privată mufată la bugetul public al Sănătății.

Asta să fie noua alternativă despre care tot vociferează pe Facebook limbutul Ghingheș? Una cu deputatul „ZERO pentru Bacău” pe post de candidat ZERO la CJ?

Impostura urât mirositoare nu se oprește aici. În lista propusă la Consiliul Local Bacău de alianța de pripas PNL – USR/PLUS, pe locul 6, îl regăsim pe Gabriel Stănică Lupu, fosta pușculiță a primarului infractor Romeo Stavarache care, în urmă cu 8 ani, drena bugetul local prin asociația sportivă a familiei Lupu, în numele unor sponsorizări făcute prin Legea 350/2005 (cea în care Ghingheș se pretinde expert). Sute de mii de euro au luat drumul unei asociații fără sportivi despre care presa vremii a scris pe larg. Același Stănică a făcut parte din Asociația Sport Club Bacău, prin care fosta administrație PNL a sifonat alte milioane de euro din bugetul local cu așa-zisa finanțare a unei echipe de fotbal de Divizia C, care n-a realizat niciodată vreo performanță. Alta decât spolierea banului public.

Aceste detalii, foarte relevante de altfel, au fost brusc trecute cu vederea de tinerii frumoși și „liberi” de la USR/PLUS care au pupat în fund broscoiul râios numit PNL cu speranța că tânărul deputat Stanciu-Viziteu, cel ce umblă prin oraș cu busola și GPS-ul după el ca să nu se rătăcească, va ajunge – cumva – primar al Bacăului. Și, odată ajuns, ne va construi metrou și tren mobil.

Unde mai pui că același neobosit Ghingheș aduna, săptămâna trecută, semnături pe un tabel pe care numele PNL era mascat de un pix, ca și când liberalii n-ar exista în alianța amintită. O fi rușinea șoricului prea gros sau doar un teatru ieftin oferit băcăuanilor de niște infantili hazlii care, din lipsă de ocupație, s-au gândit să se joace de-a politica la niște alegeri pe care peste 80 la sută din români nu le vor!?

3 Comments

  1. cum pnm a ajuns Ghinghesel sa fie el in structurile de definitivare pt fondurile UE 2021 2027???
    Zici ca e plantat peste tot..

  2. Viziteu nu vrea sa fie primar, vrea sa rămână parlamentar iar acum doar mizează.
    Vrea sa rămână proaspăt în memoria votanților pentru alegerile parlamentare.

  3. Ionut (nu John) Reply

    Luni dimineata cine isi savura cafeaua la Piazzeta la aceeasi masa…………….Ghinghes & Codrut Olaru………..

Write A Comment