Actualitate

Deputatul Palăr și clinica sa privată fac bani și-n vreme de #coronavirus

Dacă v-ați întrebat unde sunt privații din sănătate, branșați cum se cuvine la bugetele publice, uitați de întrebare. Au fugit primii de pe vaporul #Românica naufragiat în criza coronavirus. Asta nu înseamnă că nu fac bani. Fac, ba chiar mai abitir ca înainte de epidemie, pentru că conducta branșată la bugetele publice e mereu plină ochi. Banii – mulți – curg liniștiți; ei n-au niciun virus.

Deputatul băcăuan Palăr de la PNL, și clinica sa privată – Luxor – sunt dovada că DOAR sistemele publice de sănătate pot ajuta când țara dă de greu. Ați auzit de vreo mască donată de Luxor & Palăr vreunui medic? De vreun halat sau pereche de mănuși? Ați auzit de vreun gest umanitar, cât de mic? Nici nu veți auzi pentru că nu există. Asta nu-i împiedică pe medicii aflați în linia întâi să cadă la datorie, contaminați de virusul ucigaș și de incompetența Guvernului PNL, incapabil să le asigure mijloacele corespunzătoare de protecție.

Clinica lui Palăr face însă bani, chiar când citiți aceste rânduri – branșată la bugetul CJAS, la serviciile SJU Bacău, la alte servicii publice, penelistul băcăuan trăiește în vremuri de Lux…or. Noi, ceilalți, în vremuri de COVID19.

Ce face penelistul Palăr, în dispreț, la adăpostul celor 16 ani de deputăție? Ne umple de comunicate fake-news de presă cu așa-zisele „ajutoare” oferite de un Guvern de incompetenți care, în loc să combată criza, se pregătea, acum 2 luni, de alegeri anticipate și de… privatizarea sănătății. În folosul cui? Desigur, în folosul unor patroni de clinici private, așa cum este Palăr de la PNL Bacău, nu în folosul sistemelor publice care-i ajută acum pe cei mulți. Și din țară, și din diasporă.

Adevărul e că PNL a fost prins cu pantalonii în vine de coronavirus, iar măsurile luate vădesc heirupism și improvizație: ei se pregăteau să-l reevalueze pe Arafat, să privatizeze sistemul sanitar, să facă alegeri anticipate – în timp ce în China și Italia se murea pe capete din pricină de COVID. Noi eram personajele unui banc prost. Acum a venit rândul medicilor să pice, unul după altul în tranșeele anti-coronavirus, iar cazul SJU Suceava, spital controlat de baronul portocaliu Gheorghe Flutur e grăitor: oamenii-s chitiți pe japcă, nu pe ajutorarea celor din prima linie. Chiar și-n plină epidemie; poate mai ales acum.

1 Comment

  1. POPESCU TEOOR Reply

    Ma intreb , ca orce cetatean ,platitor de taxe si impozite , cu ce bani a facu domnul Palar sceasta clinica? De ce nu este intrebat de organele in drept. Oare Domnul Palar imi va raspunde ?

Write A Comment