Actualitate

Coaliția fripturiștilor ticluiește o căsătorie din interes la CJ

Cu mirii Necula și Coșa înhămați la căruță, coaliția fripturiștilor din Consiliul Județean Bacău urmărește să închege un mariaj de conveniență la capătul căruia – printr-o majoritate de strânsură – să-și împartă funcții și sinecuri bănoase. De ce? Pentru că în urma localelor, mai mulți „politicieni” de Bacău au rămas șomeri, fiind trimiși acasă de electorat sau de calculele cinice ale propriilor partide.

Ex-primarul Bacăului, C. Necula, este numele cu rezonanța cea mai mare în rândul celor rămași fără job: peste 80 la sută dintre băcăuani au optat, pe 27 septembrie, pentru alți candidați decât Necula – avem de-a face cu cel mai consistent vot de blam primit vreodată de un primar în funcție al Bacăului. Respins de electorat, Necula caută o soluție de avarie la CJ unde, scontând pe votul a 4 partide, vrea să se scoată vice.

Rămâne de văzut, în acest context, cum vor vota aleșii județeni ai USR/PLUS, formațiune care pe parcursul campaniei electorale l-a tot înfierat pe Necula, trimis în judecată de DNA într-un dosar privind sponsorizarea din fonduri publice a unui club de fotbal din Bacău.

Cazul Maricicăi Coșa este și mai tulburător.

Din postura de fost prefect al Bacăului, Maricica Coșa și-a organizat în 2018 o nuntă fake, înșelând încrederea unui mirean care a îmbrăcat, destul de convingător, haina de soț: preț de doar câteva luni, însă. Măritată doar o toamnă, Maricica Coșa i-a tras clapa „soțului”, ștergând-o englezește cu banii strânși la nuntă de la cele câteva sute de nuntași escrocați la rândul lor.

Avându-l la degetul mic pe eternul Constantin Avram – șeful ALDE Bacău, cu 30 de ani de politică la activ – care și-a făcut un sens de viață din propășirea cu orice preț a Maricicii, Coșa vizează la rândul ei funcția de vice la CJ, scontând pe același vot improbabil asigurat de 4 formațiuni politice.

Căsătoria politică din interes pare să urmeze conturul mariajului-fake născocit de Coșa în 2018 – dar e cu atât mai ridicolă cu cât fripturiștii sunt despărțiți de 0,15 la sută voturi: 6,70 (Pro România), 6,54 (ALDE). Următoarele săptămâni vor clarifica apele agitate din viitorul CJ, dar rămâne de văzut dacă aleșii de pe dreapta eșichierului politic își vor încredința votul pentru susținerea unor caricaturi precum Necula & Coșa: unul respins la vot de băcăuani pentru că 4 ani nu a făcut nimic în oraș; cealaltă transformându-și nunta în escrocherie și aspirând, necontenit, la parvenirea politică.

Write A Comment