Actualitate

Casele pentru tineri, ca blocurile construite de „chinejii” lui Necula în Bacău: momeli electorale pentru băcăuani

Casele pentru tineri, ca blocurile construite de „chinejii” lui Necula în Bacău: momeli electorale pentru băcăuani

In iulie 2016 primarul Necula primea vizita unei delegații de investitori din Republica Populară Chineză, condusă de secretatul executiv al Camerei de Comerț Româno-Chineze, Corneliu Stănescu.

Discuțiile au avut la bază oportunități de investiții in Municipiul Bacău constând in construirea de locuințe sociale. Și mai exact construirea a 1000 de locuințe sociale pe terenuri puse la dispoziție de Primăria Municipiului Bacău.

Rețeta investiției era simplă, după cum relata primarul Necula pe pagina sa de FB: „Chinejii” lui Necula puneau la dispoziție partea financiară in timp ce municipalitatea infrastructura pe care să se ridice locuințele.

https://www.facebook.com/necula.cosmin/posts/1039777962780257

Câte locuințe s-a construit in trei ani şi jumătate?
Vă spunem noi! Zero!

Disperat să mai obțină un mandat de primar și ghidat de un consultant cu metode vetuste de campanie electorală, Necula minte fără să clipească. Visându-se la emisiune „visuri la cheie”, Necula promite câte „o casă pentru fiecare tânăr”.

Insuși titlul campaniei „o casă pentru fiecare tânăr” este mincinos. Consiliul Local urmând a oferi teren pentru case, nu case pentru tineri.

Dacă urmărim proiectul din cartierul Izvoare, Big Build – Habitat for Humanity, unde primăria s-a scremut trei ani să pună la punct rețelele de utilități, ne imaginăm cât timp ii va lua primarului pentru o suprafață de 40 de ha de teren, cât măsoară terenul pe care urmează, pe promisiuni electorale, să-și construiască case tinerii băcăuni.
Preconizăm că la acel moment primarul îşi va fi depus demult mandatul, păşind hotărât in istorie.

Îi recomandăm să se concentreze pe finalizarea promisiunilor din campania precedentă: să astupe măcar „groapa polivalentă”, să termine spitalul, stadionul și inusula de agrement. Promisiuni mărețe de campanie, rămase la stadiul de visuri….fără cheie.

Write A Comment